این حوزه زیرمجموعه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه است که بخش عمده فعّالیّتهای فرهنگی در آن انجام می گیرد. حوزه فرهنگی در واقع مکانی است که زمینه مناسب را برای تجّلی استعدادها و برانگیختن خلاقیت دانشجویان فراهم می سازد. توجه به مقوله فرهنگ در کنار علم و دانش که یکی از مصادیق اجرایی آن وجود نهادهای دانشجویی و فعّالیّت هدفمند دانشجویان در این نهادهاست را میتوان از عوامل اساسی در رسیدن به یک دانشگاه مطلوب و مطابق معیارهای جهانی ارزیابی کرد. تأثیر این امر در فعّالیّت آموزشی و بهتر کردن آن برکسی پوشیده نیست.
بر پایه این باوراست که بخشهای مختلف حوزه فرهنگی ازجمله کانونهای فرهنگی – هنری ، انجمنهای علمی، بسیج دانشجویی و نشریات دانشجویی شکل گرفته و در توسعه و تعمیق فعّالیّتهای فرهنگی دانشگاه می کوشند .
نهادینه کردن فعّالیّتهای فوق برنامه فرهنگی و پژوهشی دانشجویان , افزایش سطح مشارکت و رقابت دانشجویان در فعّالیّتهای جمعی ، بهره گیری از توان و انرژی جوانی دانشجویان در جهت تقویت پیوندهای دانشگاه با بخش های مختلف اجتماعی و اجرایی از اهدافی است که حوزه فرهنگی در گسترش امر فرهنگ سازنده و خلّاق در دانشگاه دنبال می نماید.
از جمله فعالیت های امور فرهنگی دانشگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد :
۱ – نشر و ترویج فرهنگ اسلامی و ملی .
۲ – انجام امور مربوط به دبیرخانه شورای فرهنگی دانشگاه و پیگیری مصوبات شورای فرهنگی .
۳ – انتشار جزوات علمی ، آموزشی ، دینی و هنری .
۴ – تهیه نشریات علمی و ادبی ( بستر سازی، فراهم کردن زمینه و آماده سازی امکانات و شرایط برای دانشجویانی که علاقمند به فعالیت در زمینه روزنامه نگاری میباشند،)
۵ – تشکیل انجمن های علمی و کانونهای فرهنگی دانشجویی .
۶ – انجام امور مربوط به دبیرخانه کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی .
۷ – اعزام دانشجویان به سفرهای سیاحتی، زیارتی و علمی داخل و خارج کشور از جمله حج عمره وعتبات .
۸ – برگزاری نمایشگاه های علمی، فرهنگی و هنری .
۹- برگزاری اردوهای زیارتی، علمی و گردشگری ( داخل و خارج استان ) .
۱۰- هماهنگی با مدیریت سالن همایش دانشگاه درخصوص اجرای برنامهها پس از اخذ مجوزهای مربوطه .
۱۱- برگزاری همایشهای ملی – مذهبی
۱۲- برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی برای دانشجویان