حضور نماینده دانشگاه شمال در اولین همایش علمی جنگ شناختی و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران و ارائه گزارش به رئیس دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شمال، پنج شنبه مورخ ۱۷ آبان ۱۴۰۳ حسب دستور رئیس دانشگاه، جناب آقای دکتر سیدمحمد سیدپور هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه به نمایندگی از دانشگاه شمال، در اولین همایش علمی جنگ شناختی با موضوع «جنگ شناختی و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران» که در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر برگزار شد، حضور یافته و گزارش خویش را به شرح ذیل تقدیم رئیس دانشگاه نمودند.

این همایش که با حضور امیر سرتیپ محمد حسین دادرس جانشین فرمانده کل ارتش امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح و حجت الاسلام حسین صنعت پور رئیس عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و روسا و نمایندگان دانشگاههای استان مازندران و گیلان در ساعت ۸ صبح پنج شنبه مورخ ۱۷ آبان ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر برگزار شد، در چند بخش شامل چهار سخنرانی، ارایه مقالات و مراسم اهدا جوایز و تقدیرنامه برگزار شد.

در این همایش ناخدا یکم علیرضا حامدی دبیر علمی همایش توضیحاتی درباره نحوه فرخوان و پذیرش مقالات ارایه نموده و بیان داشتند که از مجموع ۱۳۶ مقاله علمی و پژوهشی که به بخش داوری راه پیدا کردند، ۴۶ مقاله توسط داوران پذیرفته شده و ۱۲ مقاله به بخش ارائه نهایی راه یافتد که از این تعداد ۴ مقاله به صورت شفایی ارایه شد.

در ادامه همایش حجت الاسلام دکتر خسروپناه دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی به ایراد سخنرانی پرداختند و ضمن اشاره ای مختصر به تاریخچه نیروی دریایی در کشور و با تاکید بر اهمیت ماموریت

دریانوردی ناو گروه ۸۶ به ده دستاورد مهم جهاد شناختی و تبیین به شرح ذیل اشاره نمودند:

  • باور به توانمندی اسلام
  • تقویت اعتماد ملی
  • اعتماد به جوانان
  • نقش تفکر انقلابی در تصمیمات استراتژیک
  • بیان کارآمدی روحیه جهادی و نظریه مقاومت
  • نقش معنویت توحیدی در برابر تهدیدات
  • نمایش اقتدار نظام اسلامی به جهان
  • فعالیت بخشیدن به استقلال کشور
  • پیوند از ایده با صنعتی شدن
  • حاکم آل البیت حکی دینوردی

سپس قسمتی از فیلم بیرون کشیده شدن ناوشکن غرق شده سهند از بستر دریا که ۱۷ تیر ۱۳۱۳ و در جریان تعمیرات در ساحل بندر عباس دچار حادثه شده بود، نمایش شده است. در این تلاش، واحدهای مختلف فنی و مهندسی نیروی دریایی و نیز مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران نقش داشتند.

در ادامه سردار سرتیپ پاسدار شکارچی معاونت محترم فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح به ایراد سخنرانی درباره اهمیت جنگ شناختی و لزوم بها دادن بیشتر به آن پرداختند. ایشان به سه لایه مهم جنگ شناختی شامل احساس، ادراک و باور که در نهایت به تولید رفتار منجر می شود، اشاره داشتند.

سخنرانی فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش و رئیس همایش امیر دریادار شهرام ایرانی و در ادامه سخنرانی امیر سرتیپ دادرس جانشین محترم فرمانده کل ارتش انجام شد.

همایش مذکور با تقدیم جوایزی به عوامل اصلی همایش نویسندگان مقالات و تقدیر از خانواده شهدا به پایان رسید.