رسالت دانشگاه شمال

دانشگاه شمال یکی از بزرگترین دانشگاه غیرانتفاعی کشور و نیز دانشگاه برتر، برابر تصمیمات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نقش خطیری در توسعه علمی خصوصاً منطقه شمال ایران دارد. بی شک توسعه ارتقاء کمی و کیفی دانشگاه، در چشم انداز چهارساله و نیز بین المللی شدن دانشگاه و ایجاد شهر دانش و فناوری از اهداف هیات موسس و هیات امناء و حوزه ریاست دانشگاه است.

کسب رتبه برتر در نمایشگاه دستاورد های علمی در اولین همایش ملی نقش دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی در تحول نظام آموزش عالی با تاکید بر دانشگاه حکمت بنیان و تمدن ساز در سال ۱۴۰۳ یکی از افتخارات این دانشگاه است.

نظام پاسخگویی مناسب به ارباب رجوع و تکریم دانشجویان و پذیرش مسؤولیت اجتماعی و قانونی ارکان دانشگاه، توجه به ارزشهای ایرانی-اسلامی، توسعه کمی و کیفی دانشگاه، توجه به تحصیلات تکمیلی و آمایش رشته ها حسب نیاز استان، ارزیابی مستمر از ارکان دانشگاه، مهمترین استراتژی هیات رئیسه است. ایجاد نظام انگیزش دهی دانشجویان و کارکنان و اعضای هیات علمی و جذب آنها حسب نیاز و مشارکت آنها در کنفرانس های داخلی و بین المللی و ارتقاء کیفیت آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه بر اساس نظام جامع ارزیابی عملکرد، تمرکز بر کارآفرینی دانش آموختگان، کانون توجه تصمیم گیرندگان این مرکز آموزش عالی است. رجاء واثق دارد هیات رئیسه با توکل بر خداوند متعال و همکاری همه کارمندان و اعضای هیات علمی به اهداف عالیه خویش نائل خواهد آمد.

حسین رنجبر
رئیس دانشگاه شمال

پیشینه و موقعیت دانشگاه شمال

دانشگاه شمال، با نیت خدمت به آموزش عالی کشور و به منظور تحقق هدف های تبیین شده در اساس نامه دانشگاه خود، که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تایید رسیده است؛ به عنوان یک مرکز آموزش عالی غیردولتی پیشرو در آموزش و پرورش استعداد جویای علم، با هدف تولید علم نافع، گسترش مرزهای دانش و فناوری در سال ۱۳۷۴ کار خود را شروع نمود و با دریافت مجوز از دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۷۵، اولین گروه دانشجویان خود را در رشته های مهندسی کامپیوتر (نرم افزار) و کارشناسی حسابداری از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش آموزش کشور پذیرش کرد. اکنون افتخار دارد؛ توانسته به قشر عظیمی از جوانان و جویندگان علم و دانش، خدمات آموزشی، علمی و فرهنگی ارائه نماید.

سوم مردادماه ۱۳۸۸، به خاطر سال ها تلاش و پشتکار صادقانه و مجدانه در راستای کمک به افزایش سطح آموزش عالی کشور و فراهم کردن زیرساخت های فیزیکی، آموزشی، پژوهشی، ورزشی و رفاهی لازم و نیز جذب اعضای هیأت علمی متخصص مورد نیاز، با تصویب شورای گسترش آموزش عالی و طی نامه ی شماره ی ۲۲-۷۹۱۲ مورخه ی ۱۳-۵-۱۳۸۸ از سوی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری از موسسه آموزش عالی به سطح دانشگاه ارتقا یافت.

دغدغه اصلی این دانشگاه، همواره افزایش کیفیت آموزشی و خدمات رسانی بهینه به دانشجویان و دانشگاهیان است؛ که بی تردید از تاثیرگذارترین اقشار جامعه، در آگاهی بخشی و بصیرت می باشند و خداوند را شاکریم که توانستیم در بین بیش از ۳۶۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی کشور در کیفیت آموزشی و حوزه ی پژوهشی، در جمع ۷ دانشگاه برتر غیرانتفاعی کشور قرار بگیریم.

تعلیم و تربیت نیروی انسانی کارآمد و متعهد به اهداف کشور، ارتقای سطح فرهنگ، دانش و توسعه ی امکانات فرهنگی و آموزشی در منطقه، از هدف های راهبردی دانشگاه می باشد. در این راستا تلاش شده، همکاری های گسترده علمی و آموزشی و تحقیقاتی با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و آموزشی معتبر در سطح ملی و بین المللی، برقرار گردد؛ تا از طریق انتقال متقابل تجربیات با حفظ روزآمدی دانشگاه، کارآمدی آن ارتقا یابد. هم اکنون این دانشگاه با بیش از ۵۳۰۰ دانشجو در ۶۳ رشته- گرایش، در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری، بیش از ۲۷۰۰۰ نفر دانش آموخته، بیش از ۵۰ عضو هیات علمی تمام وقت و نیمه وقت، حدود ۴۰۰ استاد و مدرس در گروه های آموزشی متنوع، بیش از ۸۴ نفر کارمند، در سه دانشکده (فنی و مهندسی؛ علوم انسانی و اجتماعی؛ علوم ورزشی) مشغول به فعالیت می باشد.

موقعیت جغرافیایی دانشگاه شمال

پردیس دانشگاه شمال بر بلندای تپه ای سرسبز، در فضایی آرام و دلنشین و در حاشیه جنگل، مشرف بر رودخانه هراز و دریای خزر واقع در ۵ کیلومتری شهر آمل در کناره جاده ی زیبای هراز، از سال ۱۳۸۰ مورد بهره برداری قرار گرفته و با ساختمان ها و امکاناتی مطابق با شرایط و نیازهای دانشگاه و منطقه، موقعیتی بسیار استثنایی و درخور، برای آموزش فرزندان این مرز و بوم فراهم ساخته است.

موقعیت جغرافیایی شهرستان آمل

شهرستان آمل که در مرکز استان مازندران واقع شده، از شمال به دریای خزر و شهرستان محمودآباد، از شرق به شهرستان های بابل و فریدونکنار، از غرب به شهرستان نور و از جنوب در منطقه لاریجان به کوهستان های البرز مرکزی و مرتفع ترین قله فلات ایران؛ دماوند کوه و استان تهران مرتبط است و رود پرآوازه هراز از میان آن میگذرد.

این شهرستان با بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت (شهر آمل، حدود ۲۷۱ هزار نفر) و ۳۰۷۴ کیلومتر مربع مساحت دارای ۶ شهر؛ آمل، رینه، گزنک، دابودشت، بابکان و امامزاده عبداله و پنج بخش؛ مرکزی، لاریجان، دابودشت، دشت سر و امامزاده عبداله می‌باشد. شهر آمل واقع در جلگه مازندران و طرفین رود هراز با ارتفاع ۷۶ متر از سطح دریا در ۵۲ درجه و ۲۱ دقیقه طول شرقی و ۲۶ درجه و ۲۵ دقیقه عرض شمالی و در فاصله ۷۰ کیلومتری غرب مرکز استان (ساری)، ۱۸ کیلومتری جنوب دریای خزر، ۶ کیلومتری شمال دامنه کوه البرز و ۱۸۰ کیلومتری شمال شرقی تهران قرار دارد.

سیمای طبیعی شهرستان آمل

شهرستان آمل از دو قسمت جلگه‌ای و کوهستانی تشکیل شده است. دامنۀ شمالی کوهستان البرز، بخش گسترده‌ای از اراضی مرکزی و جنوبی این شهرستان را در‌بر می‌گیرد، در حالی که ناحیۀ شمالی این شهرستان که از اراضی همواری تشکیل شده، توسط رود هراز و عقب‌نشینی دریای خزر شکل گرفته است. آب و هوای شهرستان آمل نظیر آب و هوای سایر نقاط مازندران، در قسمت جلگه‌ای و اراضی پست، تابستانها گرم و مرطوب و زمستانها ملایم دارد. تنها رود مهم شهرستان آمل، رود هراز است که از ارتفاعات امامزاده هاشم سرچشمه می‌گیرد و از وسط شهر آمل می‌گذرد و در نهایت به دریای خزر می‌ریزد.